Zonnepanelen reinigen Gouda

Zonnepanelen laten schoonmaken

Tegenwoordig wil iedereen groene energie. Een hoop mensen kiezen ervoor om zonnepanelen te installeren op of rondom het huis. Door het weer, uitlaatgassen of vogeluitwerpselen worden deze zonnepanelen bedekt met een vieze laag, hierdoor gaat het rendement van de zonnepanelen naar beneden. Door het reinigen van deze zonnepanelen kan uw rendement met 15% toenemen. Het wassen van de zonnepanelen loont dus.

Waarom uw panelen laten reinigen

Voor zonnepanelen om optimaal gebruik te kunnen maken van de zon, dienen ze goed schoon te zijn. Dit komt omdat panelen, u raadt het al, werken op zonlicht. Vuile zonnepanelen krijgen minder energie binnen omdat dergelijke obstakels zoals vuil en aanslag minder licht toelaten.

Vaak wordt de aantasting van zonnepanelen en de hoeveelheid vuil bepaald door de omgeving. Wanneer zonnepanelen zich in een stoffige omgeving bevinden, zoals een boerderij, worden ze vatbaarder voor de aanhechting van vuil. Dit kan uiteraard per omgeving verschillen, maar hierbij willen we niet benadrukken dat uw zonnepanelen nooit vies kunnen worden. Want uiteindelijk zijn alle zonnepanelen kwetsbaar voor vuil. Zonder een periodieke reiniging verliezen zonnepanelen hun volledige werking en ontvangen ze minder energie.  

zonnepanelen reinigen

Rendement

Zonnepanelen leveren groene energie op en zorgen ervoor dat u flink kunt besparen op uw energiekosten. Uw zonnepanelen moeten zoveel mogelijk licht opvangen om een zo hoog mogelijk rendement te bereiken. Bij Proper Solutions staat u garant voor een toename van 15% op uw rendement.
-> Lees anders eens ons artikel met tips!

Nog geen zonnepanelen?

De zon is een onuitputtelijke bron van energie. In Nederland hebben we gelukkig genoeg zon om onze huizen van voldoende stroom te voorzien. De laatste jaren worden mensen zich steeds bewuster van duurzaamheid en de effecten hiervan. Hierbij vormen zonnepanelen een onmisbaar onderdeel van deze groene ideologie. Steeds vaker worden zonnepanelen geplant op daken en dat levert niet alleen voordelen op voor het milieu, maar ook voor ieders portemonnee.

Genoeg van energie uit fossiele brandstoffen? Benieuwd of zonnepanelen voor u genoeg rendement opleveren? Op het internet bestaan er verschillende gereedschappen om te berekenen wat de installatie van zonnepanelen voor u en uw energierekening kunnen betekenen.

zonnepanelen reinigen

Ons advies

Een regelmatige reiniging van uw zonnepanelen garandeert optimale stroomopslag en een maximaal rendement. Het reinigen van zonnepanelen is een specialistisch en risicovolle handeling. Behoed u zelf of andere voor eventuele valpartijen van daken of beschadiging van uw kostbare zonnepanelen en besteed dit uit.  

Een groene reiniging voor groene energie

Bij het reinigen van uw zonnepanelen gaan wij professioneel en specialistisch te werk. Dat betekent dat we de juiste middelen gebruiken om uw zonnepanelen van een grondige reiniging te voorzien. Daarnaast werken we graag groen en dat betekent dat we alleen te werk gaan met milieuvriendelijke producten. Onze middelen zijn duurzaam, minder slecht voor het milieu en zijn niet schadelijk voor uw panelen.

Waarom proper Solutions

Binnen de schoonmaakbranche staan wij hoog aangeschreven en dat ziet u terug in onze diensten. Niet alleen hebben we jarenlange ervaring in het reinigen van zonnepanelen, maar ook in bootschoonmaak, gevelreiniging, nano coating, interieurverzorging, glasbewassing, trappenhuis onderhoud en bouwschoonmaak. Bij Proper Solutions krijgt u schone panelen die wederom goede energie resultaten opleveren.

Vraag een offerte aan!

Bij Proper Solutions staan wij voor uw klaar om uw zonnepanelen van een optimale werking te voorzien voor een betaalbare prijs. Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze tarieven? U kunt gratis en vrijblijvend contact opnemen of een offerte aanvragen.