Tekort aan schoonmakers en uitzendkrachten remt economie af

Tekort aan schoonmakers en uitzendkrachten remt economie af

Tekort aan schoonmakers en uitzendkrachten remt economie af

Er ontstaat steeds meer krapte op de arbeidsmarkt en dat belemmert de economie. Het wordt immers steeds moeilijker voor bedrijven om gekwalificeerd personeel te vinden, blijkt uit een rapport van de Rabobank. Er is namelijk een tekort ontstaan aan schoonmakers en uitzendkrachten.

Economen bij de Rabobank hebben namelijk berekend dat 7% van de economie last heeft van dit probleem. Bovendien hebben meerdere uitzendbureaus aangegeven moeite te hebben met het vinden van gekwalificeerd personeel. Ook de overige dienstverleners zoals hoveniersbedrijven, callcenters, beveiligingsbedrijven en schoonmakers geven aan de druk te voelen van de opkomende personeelsschaarste.

Onlangs gaf het UWV aan dat de werkgelegenheid voor specialistisch schoonmaakwerk een goed vooruitzicht biedt als we naar de toekomst kijken. Bedrijven die zich ontfermen over gevelreiniging, glasbewassing en schoonmaak van cleanrooms, machines en installaties blijken minder moeite te hebben met het verkrijgen van gekwalificeerd personeel. De meeste vacatures zijn ontstaan voor elementair werk, waarbij het gaat om ongeschoold werk. Met name in de horeca en detailhandel.