Proper Solutions op Nano Missie!

Proper Solutions op Nano Missie!

Na het behalen van ons certificaat. Kan een column over nanotechnologie natuurlijk niet uitblijven. Nanotechnologie is hartstikke cool en een van de nieuwste technieken die Proper Solutions gaat toepassen tijdens het schoonmaken. Maar nu vragen jullie je af, wat is Nano? Nano komt uit het Grieks en betekend “dwerg”. De stof is zo klein is dat het met het blote oog niet waarneembaar is. Nano is de afkorting voor een miljardste deel, en maken het mogelijk om te werken op het niveau van moleculen en atomen. De Nano deeltjes worden doormiddel van de scheikunde gemaakt en kunnen geproduceerd worden vanuit verschillende basiselementen. De Nano waar wij mee werken is samengesteld op basis van sio siliciumdioxide (SiO2), wat eigenlijk gewoon zand is.

Door ondergronden te behandelen met een geschikte Nano coating creëren wij een zogeheten Lotus-effect. Het bladoppervlak van de lotusplant is extreem waterafstotend, waardoor vuil en water geen grip krijgen op het oppervlak. Die extreme waterafstotendheid maakt het zelfreinigend. Daarom is het bladoppervlak altijd brandschoon’. En dat terwijl de plant in water en modder groeit. Dit lotus-effect zorgt ervoor dat ondergronden easy-to-clean zijn en schoonmaken met Nano geschikt is voor in bijna alle branches. De gecoate oppervlaktes zijn eenvoudig schoon te maken waardoor je tijd bespaart en het milieu ontziet. Nano is toepasbaar op bijna alle ondergronden. Een paar voorbeelden hiervan zijn: Steen, glas, hout, kunststof, en RVS. Maar er zijn nog vele malen meer ondergronden die behandeld kunnen worden met een Nanocoat. Elke ondergrond heeft andere eigenschappen en daardoor ook een nadere Nano coating nodig.

Het werken met Nano is voor ons als bedrijf een unieke ervaring om onze naam niet alleen in schoonmaakland maar ook in de chemieland een flinke dosis bekendheid te geven. Vooraf wisten we niet goed wat we moesten verwachten van zowel het product als de latere samenwerking met de leverancier. Na een aantal gesprekken en een cursus verder zijn wij tot de conclusie gekomen dat Nano niet alleen ons als bedrijf vooruit kan helpen maar de complete schoonmaak. Met Nano kunnen wij schoonmaken naar een next level tillen en hopen wij dat het schoonmaken met Nano voor een revolutie zal zorgen. Milieubewust is Nano zeker en het is vooral belangrijk als het gaat om hygiëne!

Wij kunnen in ieder geval niet wachten om onze eerste Nano stappen te zetten en houden jullie zeker op de hoogte! Voor meer informatie houd onze website in de gaten, hier zal binnenkort heel veel te vinden zijn over Nano-coatings.

 

Add Comment