Plezierboten schoonmaken

Boot reiniging

Het onderhouden van uw boot gaat niet altijd even gemakkelijk. Vaak dragen weers- en natuuromstandigheden bij aan de verloedering van uw boot. Dagelijks wordt uw boot blootgesteld aan de zon en zure regen. Deze weerselementen laten regelmatig sporen achter op lak, gelcoat, leer, vinyl en (roestvast) staal. Weersomstandigheden liggen buiten onze macht, maar niet het onderhoud van uw boot. Bij Proper Solutions bent u verzekerd van een professionele boot schoonmaak zodat zij weer glimmend het water op kan. Dit geldt ook voor polyester boten.

Polyester boot schoonmaken

Onderhoud van het polyester is essentieel om aftakeling tegen te gaan. Een boot laten reinigen wordt daarom een terugkerende bezigheid die niet te omzeilen valt. Verschillende handelingen maken zich thuis in dit terugkerend ritueel zoals een eenvoudige wasbeurt tot polijsten, schuren en repareren van het polyester.

Een boot laten wassen en reinigen op reguliere basis vormt een van de standaard taken wanneer uw een eigen boot in bezit heeft. Daarnaast moet een boot na elk vaarseizoen voorzien worden van een serieuze onderhoudsbeurt. Dit betrekt het polijsten van het polyester waarna een waxlaag wordt aangebracht voor langdurig bescherming. Niet alleen maakt de waxlaag het onderhoud van het polyester aanzienlijk makkelijker, maar zal vuil zich tevens minder snel hechten.

Glansrijk verwering

Polyester vervalt net als andere materialen na een verloop van tijd door blootstelling aan zure regen, zout water en weersomstandigheden. Deze invloeden hebben als gevolg dat de dofheid op het polyester materiaal toeslaat en glans teniet wordt gedaan. Dit effect is ook voelbaar omdat het polyester niet meer glanzend aanvoelt. De glans op polyester fungeert eveneens als verwering. Wanneer de verwering op uw boot aftakelt, wordt de boot kwetsbaarder voor vuil en water aantasting(vorst).

Polyester onderhoud is belangrijk

Een polyester boot schoonmaken behoort niet tot de meest eenvoudige taken, maar absoluut tot de meest essentiële. De schoonmaak en onderhoud van polyester doen we bij Proper Solutions in verschillende fases:

  1. Reinigen en wassen
  2. Matteren
  3. Polijsten
  4. Waxlaag aanbrengen

Bootreinigen

Andere vuilheden

Zoals eerder genoemd is het belangrijk uw boot te voorzien van een professionele en periodieke schoonmaak. Wij zorgen voor een intensieve reiniging zodat u met alle plezier de wateren kunt bevaren op een schone en frisse boot. Ook vogelpoep en spinnenrag wordt verleden tijd. Bovendien wordt de onderkant van uw boot volledig onder handen genomen. Bij Proper Solutions heeft u geen omkijken meer naar de reiniging van uw boot.

Nano coating op uw boot

Om uw boot voor een lange tijd te behoeden voor vuil en aantasting gebruiken wij nanotechnologie. Met nano coating wordt er een vuilafstotende laag op uw boot aangebracht zodat vuil zich niet kan hechten aan de oppervlakte. Hierdoor hoeft uw boot niet voorzien te worden van een periodieke reiniging, maar is één schoonmaakbeurt per jaar voldoende. Voor meer informatie kunt u onze nano coating diensten raadplegen.

Laat uw boot professioneel schoonmaken

Onvoldoende onderhoud verkort de levensduur en waarde van elke boot, alle boten hebben periodieke wasbeurten nodig. Het niet vaak genoeg of verkeerd wassen van een boot kan leiden tot schade. Wij van Proper Solutions nemen deze taak graag op ons zodat u optimaal kan genieten van een dagje varen zonder de last van het schoonmaken.

Vraag daarom gratis en vrijblijvend een offerte aan.