Nanotechnologie weetjes

Nanotechnologie weetjes

Nanotechnologie weetjes

We kunnen spreken van een heuse nano-revolutie, want de ontwikkelingen binnen nanotechnologie gaan sneller dan we zouden durven dromen. Wetenschappers omarmen massaal dit stukje technologie en het is tegenwoordig toepasbaar op alle soorten gebieden. Kunnen we het bijhouden? Maar net. Wel kunnen we met zekerheid jou de volgende 9 nano-weetjes presenteren.

Wist je dat..

  1. Richard Feynman in een toespraak “There is plenty of room at the bottom” in 1959 al een concept presenteerde over het soort technologie dat later bekend werd als nanotechnologie.
  2. Hij in dezelfde toespraak een voorspelling maakte over de manipulatie van atomen waardoor er nieuwe, kunstmatige materialen ontstaan met bijzondere eigenschappen.
  3. In Nederland nanotechnologie en onderzoek tot de mondiale top behoort.
  4. Er nanodeeltjes zitten in zonnebrandcrème die ons beschermen tegen UV-stralen, deze zijn bovendien transparant en dus kleurloos.
  5. Koolstof nanobuisjes behoren tot de allersterktste materialen die we kennen? Het is zelfs sterker dan staal.
  6. Oppervlaktes die bewerkt zijn met een nanolaag waterafstotend worden en er zelfs vuilafstotende stropdassen te koop zijn.
  7. Je de Europese wetgeving moet hanteren wanneer er gebruik wordt gemaakt van nanodeeltjes.
  8. De ontwikkeling en creatie van nieuwe materialen steeds groter wordt door ongekende mogelijkheden, naarmate we steeds verder zijn in nanotechnologie.
  9. Je tegenwoordig sokken kan kopen met nanodeeltjes die zweetafstotend werken tegen zweetvoeten.

Professionele reiniging met nanocoating

Ben je eveneens helemaal ontzet door de intrede van nanotechnologie en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van dit product? Binnen Proper Solutions werken wij met nanocoating door een vuilafstotende laag op jouw gewenste oppervlakken aan te brengen. Hierdoor wordt schoonmaken verleden tijd.

Meer weten over Nano Coating oplossingen in Gouda en omgeving? Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. We horen graag van u.