Nanotechnologie in de toekomst

Nanotechnologie in de toekomst

Nanotechnologie in de toekomst

Het is kleiner dan klein, een miljoenste deel van een millimeter om precies te zijn. We kunnen het jammer genoeg niet met het blote oog aanschouwen. We hebben het hier over nanotechnologie. Dé technologie van de 21e eeuw dat massaal omarmd wordt door wetenschappers en andere geleerden.

Wat is er zo speciaal aan dit minuscule stukje wetenschap waar man en macht zo warm voor loopt? Het zit zo: één nano is een uiterst klein deeltje dat zo klein is dat we er weinig van meekrijgen zonder de nodige technische snufjes. Om het een stuk logischer te maken; het kleinste deeltje is tussen de 1 en 100 nanometer, terwijl de dikte van een mensenhaar 80.000 nanometer bedraagt!

Middels nanotechnologie kunnen we de kleinste deeltjes manipuleren, ook bekend als atomen. Atomen zijn het basisingrediënt waaruit al onze stoffen uit zijn opgebouwd. Hierdoor kunnen we de structuur van stoffen aanpassen en zelfs nieuwe producten ontwikkelen.

Dit opent natuurlijk vele deuren tot nieuwe kansen en ontwikkelingen. Zo wordt nanotechnologie toegepast binnen verschillende branches zoals de voedselindustrie. Bovendien kan nanotechnologie ook gebruikt worden voor duurzame doeleinden! Meer hierover is te bekijken in het onderste filmpje, waarin is te zien hoe nanotechnologie wordt ingezet om water te besparen.

Professionele reiniging met nanocoating

Ben je eveneens helemaal ontzet door de intrede van nanotechnologie en ben je benieuwd naar de mogelijkheden van dit product? Binnen Proper Solutions werken wij met nanocoating door een vuilafstotende laag op jouw gewenste oppervlakken aan te brengen. Hierdoor wordt schoonmaken verleden tijd.

Meer weten over Nano Coating oplossingen in Gouda en omgeving? Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. We horen graag van u.

Bron afbeelding: Wikipedia