Microvezel in de schoonmaak

Microvezel in de schoonmaak

Innovatie in de schoonmaakbranche is belangrijk. Alle systemen en concepten worden continu veranderd en verbeterd. Door de loop van de jaren is er heel veel veranderd in de schoonmaakbranche en nog steeds elke dag zijn er nieuwe ontwikkelingen en veranderingen. Het moderne schoonmaken is allang niet meer wat het vroeger was. Daarom willen wij graag aandacht besteden aan het concept microvezel, een concept dat al een tijdje bestaat maar steeds weer verder ontwikkeld raakt en wat absoluut de toekomst is.

De kennismaking met microvezel

Veel mensen die bekend zijn met het schoonmaak vak denken bij het woord “microvezel” meteen aan de gekleurde poetsdoekjes die je in de winkel koopt. Toen microvezel voor het eerst in schoonmaakland op de markt kwam riep men al meteen dat het “wonderdoekjes” waren waarmee je zonder schoonmaakmiddel bijna al het vuil weg kreeg. Helaas zijn er nog steeds heel veel misverstanden over microvezel en daarom maken wij dit artikel.

Wat is precies microvezel?

Microvezel mag pas zo genoemd worden wanneer een vezel niet dikker is dan 1 of 1.3 Decitex. Als vergelijking, een microvezel is 1/100 deel van een mensenhaar. Verder staat een Decitex gelijk aan de massa van gram per 10.000 meter. Wat is dan het gewicht van een microvezel van 10.000 meter lang? Dat is 1 gram.

Het ontstaan van microvezel

Het ontstaan van microvezel brengt je terug naar de jaren ’50 waar door een speciale spin-techniek vezels werden geproduceerd. In de jaren ’60 & ’70 had je in Japan twee professoren die als allereerste een kunstmatige vervanger uitvonden voor suède. Later is dit zo doorontwikkeld dat er uiteindelijk microvezel is ontstaan die wij vandaag de dag veel tegenkomen in de schoonmaakbranche.

Extra informatie over microvezel

Microvezel is een High Tech productie. Het proces om de vezels te splitsen is zeer belangrijk om de microvezel geschikt te maken voor de schoonmaakbranche. Daarom is het gebruik van chemie af te raden als je met microvezel aan de slag gaat. Chemie zorgt er namelijk voor dat de ruimtes tussen de gesplitste vezels worden gevuld en daardoor verliest de microvezel zijn reinigingskracht en werkt deze niet meer optimaal.

De interieurverzorger van tegenwoordig is gewend om een sopje te maken want anders maakt het onvoldoende schoon. Dit hoeft echter niet meer! Het reinigen met microvezel betekend dat je een andere kijk op de schoonmaak zal krijgen.

Tot wel 25% wijdwinst door gebruik van microvezel

Door microvezel op de juiste manier te gebruiken biedt dit serieuze voordelen. Het werken met microvezel kan leiden tot de volgende punten.

  • 25% tijdwinst vergeleken met de oude manier.
  • Minder gebruik van chemie
  • Een schoner schoonmaak resultaat
  • Milieuvriendelijk

Het bereken van dit doel is alleen mogelijk wanneer de werknemer niet meer op de oude manier werkt met sopjes en chemie gebruik. Wanneer je aan deze methode voldoet dan kan microvezel bijdragen aan een tijdwinst die ook voor meer omzet zal zorgen.

Add Comment