Eerste dag van de schoonmaker

Eerste dag van de schoonmaker

We hebben ze allemaal al bijna, nationale secretaresse dag, dag van de Verpleging, dag van de bouw, en noem maar op. Iedereen kent ze wel. Op deze dagen krijgen medewerkers een bloemetje of chocolade, op de radio komt het voorbij of het staat in de metro. En dat mag ook wel want waar zal je zijn zonder al die mensen die een ander ondersteunen en helpen hun werk goed te doen.

De Dag van de Schoonmaker is nog relatief onbekend. Maar ook deze dag bestaat namelijk 15 Juni 2016 was de eerste. Het onder de aandacht brengen van deze dag is nodig, want hoe smerig zou het zijn zonder schoonmakers? Wie zorgt voor een schone werkplek als iedereen naar huis gaat aan het einde van de middag? En wie zorgt ervoor dat het toilet schoon is op het werk of in de bioscoop? Wie zorgt voor een schone tafel om aan te eten in de kantine? Hoe kan het klaslokaal netjes en verzorgt zijn zodat de leerlingen en leraren normaal en gezond les kunnen geven en krijgen.

Juist, de schoonmaak wordt uitgevoerd door professionals. Mensen die hun vak verstaan. Want schoonmaken is een vak! Zij zorgen ervoor dat je in een schone omgeving kan werken of les krijgt of geeft. Zij maken het toilet schoon waar jij je dagelijkse behoeften doet. Zij zorgen voor een schoon bureau en koffiezetapparaat, zodat je fijn kunt werken en niet tegen vervuiling hoeft aan te kijken.

15 juni 2016 was de eerste keer dat het zo ver was. De landelijke Dag van de Schoonmaker. Schoonmaker(s) werden door hun werkgever en klanten in het zonnetje gezet. Laat de schoonmakers merken dat u de werkzaamheden waardeert die zij verrichten.

Het hoeft niet elke dag maar soms is het fijn als u maar even een vriendelijk woord, een glimlach of een kleine knik maakt met het hoofd en de schoonmakers het gevoel geeft dat zij er echt toedoen. Dat zij gewaardeerd worden voor wat zij doem. En dat u zich realiseert dat zij voor uw schone omgeving zorgen.

Add Comment