Nano coating: waterafstotend beschermen

Wie nauwelijks wil schoonmaken moet daarvoor flink uit de kast pakken: netjes blijven, intensieve schoonmaakmiddelen aanschaffen of een schoonmaker inhuren. Gelukkig bestaat er een oplossing waardoor men nauwelijks meer naar schoonmaakdoekjes moet reiken. Namelijk nano coating, ook bekend als vuilafstotende coating.

Middels nanotechnologie hoeven keukenwanden of badkuipen slechts één keer in het jaar schoongemaakt te worden. Nano coating is een laag waardoor vuil zich moeilijk kan hechten aan het oppervlakte. Het kan op verschillende oppervlaktes en ondergronden gebruikt worden zoals auto’s, vloeren, glas, fietsen, wanden, tafels, kleding, meubels en poreuze onderdelen. Dit allemaal kan voorzien worden van een nano coating zodat viezigheid lang buiten de deur blijft.  

Wat is nano coating?

Een nieuw soort technologie heeft zijn intrede kunnen doen in de schoonmaakbranche genaamd nanotechnologie. Een nano is een meeteenheid en is één miljardste van een meter. Om een voorbeeld te geven is één haar 70.000 nanometer dik. Nanotechnologie maakt het mogelijk te achterhalen uit hoeveel nanodeeltjes een bepaald object bestaat. Maar dat niet alleen want nanotechnologie maakt het ook mogelijk te werken met deeltjes ter grootte van een nano. Dat betekent dat zelfs de kleinste vuildeeltjes aangepakt kunnen worden.

Nanotechnologie heeft in een korte tijd ontzettend grote stappen gemaakt. Zo groot dat de technologie zelfs toepasbaar is geworden op verschillende vakgebieden. Nano coating kan bijna aangebracht worden op elk soort oppervlakte. Hierdoor is nanotechnologie een waardevolle toevoeging binnen de schoonmaakbranche.

Nano coating zelfs voor grote objecten en oppervlakten

Het blijft niet alleen bij relatief kleine oppervlaktes en objecten zoals ramen of auto’s, maar kan zelfs gebruikt worden om gebouwen en speeltuinen te weren tegen vuil. Hierdoor hebben graffiti, urine en andere vuil geen kans. De uitstraling van een bedrijf wordt nou eenmaal meegenomen in het oordeel van potentiële klanten en vormt daarom een belangrijke factor. Voor die reden is nano coating ook beschikbaar gemaakt voor grote objecten en oppervlakten. Bekijk óók onze gevelreiniging diensten voor het onderhouden van wanden.

Waterafstotende coating

Er is sprake van een waterafstotende coating, geschikt voor diverse materialen. We behandelen net als de toiletten ook douches, waardoor het vuil er nu samen met het water  vanaf loopt en wegspoelt. Hetzelfde effect kan worden gecreëerd op moeilijk bereikbaar glas. De regen zorgt er vervolgens voor dat het vuil zich vanzelf afspoelt, waardoor het niet meer zo vaak nodig is om deze ruiten te reinigen. Tenslotte kan hetzelfde worden toegepast op kunststof en kozijnen. Na het aanbrengen van de nano coating is alles weer zo goed als nieuw, zodat verschillende weeromstandigheden uitstekend kunnen worden weerstaan.

Nano coating, een ware toevoeging

We kunnen verschillende oppervlakken met de nano coating behandelen. Het gaat dan bijvoorbeeld om buitenmuren en tegels, net als hout en andere gevels. We zorgen met de nano coating als het ware voor een beschermende laag, waardoor vocht en vuil geen kans meer krijgen om tot aantasting te leiden.

Een heuse toevoeging aan het leven van mensen die niet of nauwelijks tijd hebben om schoon te maken. Door het gebruik van nano coating hoeft u nauwelijks schoon te maken en heeft u daardoor meer tijd voor uw andere bezigheden. Bovendien bespaart u op schoonmaakmiddelen of eventuele schoonmaakkosten.

Meer weten over Nano Coating oplossingen in Gouda en omgeving? Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. We horen graag van u.