linoleum marmoleum onderhoud

cleaning floor with machine

Linoleum en marmoleum onderhoud in Gouda en omstreken

Linoleum en marmoleum zijn zogeheten elastische vloeren en vragen daarmee om specialistisch onderhoud. Het zijn hoogwaardige vloeren die veel minder onderhoud nodig hebben dan bijvoorbeeld een hout vloer. De toepassing in met name scholen, kantoren, ziekenhuizen en praktijken of openbare gebouwen zorgt voor een intensief gebruik. Het is daarom van belang om regelmatig naar het onderhoud te laten kijken en daar een specialist voor in te schakelen.

Vanuit Gouda zorgen we voor het onderhoud van linoleum en marmoleum, net als van andere elastische vloeren. We richten ons dan bijvoorbeeld ook op vinyl en PVC, net als rubber. We verzorgen het linoleum en marmoleum onderhoud of kunnen daar op een duidelijke wijze in adviseren.

Specialistisch onderhoud voor elastische vloeren

We hebben veel ervaring met vloeronderhoud. We zetten onze specialistische kennis in voor vloeren van uiteenlopende materialen. We beschikken over zowel de kennis als de apparatuur en gereedschappen om de vloer goed te kunnen onderhouden, zodat die de tand des tijds zonder problemen zal doorstaan.

Het onderhoud voor linoleum en marmoleum in Gouda en omstreken bestaat bijvoorbeeld het het voorzien van een (nieuwe) polymeerlaag. Dit is een beschermende laag bovenop de vloer, die als het ware bescherming biedt tegen slijtage. Bij het aanbrengen daarvan kunnen we rekening houden met de slijtklasse en antislipgroep die u voor ogen heeft. Op die manier voorkomen we vlotte slijtage van de vloer, terwijl die aan de andere kant de eigenschappen behoudt die u waardeert.

Linoleum, marmoleum, vinyl, PVC en rubber

We kunnen het linoleum en marmoleum onderhoud in Gouda en omstreken verzorgen, net als het onderhoud van een aantal andere materialen voor de elastische vloeren. Het gaat dan bijvoorbeeld om vinyl en PVC, net als rubber. PVC is een sub soort van vinyl, die met name de laatste jaren sterkaan populariteit heeft weten te winnen. De vloeren zijn zeer goed van kwaliteit en zitten op een iets anders manieren in elkaar dan linoleum en marmoleum. Ook het onderhoud is daarom niet hetzelfde. Het is bijvoorbeeld niet automatisch mogelijk om een polymeerlaag aan te brengen ter bescherming, terwijl dat bij de andere materialen wel het geval is.

Linoleum en marmoleum onderhoud

We verzorgen het linoleum en marmoleum onderhoud, waarbij we op voorhand altijd goed kijken naar de uitvoering en afwerking van de vloer. Vervolgens gaan we met u in gesprek over het type gebruik en de intensiteit daarvan, om vast te stellen welk type bescherming u nodig heeft aan de hand van de polymeerlaag. We schetsen een duidelijk beeld van de situatie en zullen op basis daarvan de bescherming voorstellen, aan de hand waarvan we het onderhoud kunnen vormgeven.

Het onderhoud van het linoleum of marmoleum kunnen we vervolgens volledig voor u verzorgen, we beschikken over de benodigde apparatuur en kunnen u op voorhand duidelijk schetsen hoeveel tijd we daarvoor nodig zullen hebben.

Vloeronderhoud vanuit Gouda
Het vloeronderhoud vanuit Gouda laten verzorgen, zodat u daar zelf geen omkijken naar heeft? We werken voor scholen, kantoren, overheden en andere openbare bedrijven. We richten ons specifiek op het linoleum en marmoleum onderhoud in Gouda en omgeving. Daar zorgen we er vanuit onze expertise voor dat we de vloeren op een specialistische manier kunnen reinigen en onderhouden, waardoor die de mooie uitstraling zo lang mogelijk zal behouden.

Heeft u vragen over het onderhoud van linoleum of marmoleum in Gouda en omstreken? Wilt u meer weten over onze mogelijkheden voor andere type vloeren?

Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. We horen graag van u.