10 feiten over het toilet

10 feiten over het toilet

10 feiten over het toilet

Het toilet, een magisch oord waar we even tot onszelf komen, briljante ideeën hun oorsprong vinden en natuurlijk de natuur de vrije loop laten gaan. We zijn meerdere malen terug te vinden in het kleinste kamertje waar we in alle rust en stilte onze gang kunnen gaan. Om die reden zijn er talloze puzzelboekjes, geurstokjes en toilet kalenders op de markt gebracht ter vermaak en om ons toiletbezoek zo aangenaam mogelijk te maken.

Nemen we het toilet voor lief? Een ding is zeker; we spenderen veel tijd op onze sanitaire troon. Reden genoeg om de volgende 10 feiten op een rij te zetten en meer waardering op te brengen voor het kleinste kamertje.

 1. We gaan jaarlijks 2500 keer naar het toilet
  Jaarlijks brengen we zo’n 2500 keer een bezoekje aan het kleinste kamertje. Dat komt uiteindelijk neer op zo’n 7 keer per 24 uur. We hebben het waarschijnlijk niet door, maar er zijn veel momenten over de dag verspreid dat we ons toegeven aan de hoge nood.
 2. We verbruiken 21.000 vellen toiletpapier
  Dit verschilt natuurlijk per persoon, maar gemiddeld verbruiken we zo’n 21.000 vellen toiletpapier per persoon op jaarbasis. Dit komt per dag uit op zo’n 60 vellen toiletpapier per persoon. Als het regenwoud niet ten onder gaat aan alle papieren rompslomp, dan wel aan onze toiletbezoeken.
 3. Ongeveer 6 op de 10 vrouwen durft niet te zitten
  De meeste van ons zijn aangewezen op gedeelde toiletten in openbare ruimtes of bij andere mensen thuis. Kortom, we moeten gebruik maken van toiletten waar anderen ook hun onbekende achterste op parkeren. Reden genoeg voor het overgrote deel van het vrouwelijk volk om hurkend hun boodschap te doen, namelijk 6 op de 10. De mannen daarentegen hebben het een stuk gemakkelijker wanneer het aankomt op een kleine boodschap. Slechts 1.5 op de 10 mijd zit sessies op onbekende toiletbrillen.
 4. Strategische toilethok keuzes
  Schone toiletten treffen op festivals en feestjes vergt een beetje geluk en een strategisch denkvermogen. Wanneer het erg druk is bij de toiletten, hebben we vaak geen keuzevrijheid, maar als het rustig is kiezen we onbewust voor het achterste toilethokje. Dit komt omdat we een stukje meer privacy hebben achterin de toiletruimte. Omdat iedereen dat denkt zijn de achterste toilethokjes vaak het minst hygiënisch.
 5. De welbekende toiletsymbolen
  Iedereen is bekend met de welbekende toiletsymbolen die gemarkeerd staan op toiletdeuren. Ze geven immers aan welk geslacht zich achter de poorten mag bevinden. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die zich niet meer identificeren met het mannelijke of vrouwelijke geslacht, maar wel de keuze moeten maken bij een bezoek aan het toilet.
 6. Blaasontsteking en openbare toiletten
  Vrouwen lopen de kans een blaasontsteking op te lopen als gevolg van het gebruik van openbare toiletten. De oorzaak ligt niet meteen bij openbare toiletten, maar juist bij het feit dat vrouwen niet durven te zitten om hygiënische redenen. Met als resultaat dat zij hun behoefte al hurkend boven de troon doen. Juist door deze houding treedt blaasontsteking op.
 7. Wereld Toiletdag
  Zoals eerder aangegeven kunnen we best wat meer waardering opbrengen voor de sanitaire luxe die wij vooral in het Westen mogen genieten. Namelijk een kwart van de kindersterfte in de wereld wordt veroorzaakt door het ontbreken van drinkwater en een goed toilet. Om meer bewustzijn te creëren rond deze realiteit is de internationale Toilet Dag in het leven geroepen.Zet hem alvast in je agenda op 19 november 2017
 8. Grootste toiletgebouw
  Omdat we gemiddeld 7 keer per dag in het kleinste kamertje te vinden zijn, spreekt het voor zich dat er een acceptabele hoeveelheid toiletten aanwezig moet zijn. Daarom worden in China hele gebouwen gewijd aan openbare toiletten. Het zijn geen kantoorcomplexen, maar enkel gebouwen gevuld met toiletten.
 9. Niet doorspoelen leidt tot een fikse boete
  In diverse uithoeken in de wereld worden verschillende regels en wetten gehanteerd, ook voor het toiletgebruik. Zo loop je het risico op een bon geslingerd te worden in Singapore als de autoriteiten erachter komen dat je je boodschap niet hebt doorgespoeld.
 10. 30.000 euro vergoeding voor vrouw die toiletbril breekt
  Gezien het feit dat iedereen gebruik maakt van diverse sanitaire voorzieningen, houdt dit ook in dat mensen van verschillende maten en posturen de troon bestijgen. In Amerika dacht een vrij zwaarlijvige vrouw ongestoord haar behoefte te kunnen, totdat zij door het toilet zakte omdat de bril in tweeën brak wegens een teveel aan gewicht. Wegens nalatigheid van het toilet heeft zij letsel opgelopen. Uiteindelijk kreeg ze 30.000 uitgekeerd in de vorm van schadevergoeding.

Contact

Meer weten over sanitaire en andere schoonmaak oplossingen in Gouda en omgeving? Wij van Proper Solutions nemen deze taak graag op, net als de zorg voor uw gevels, trappenhuis en ramen. Bij Proper Solutions heeft u resultaat en met resultaat bedoelen we schone omgevingen.

Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.